RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İş Sanat’ın ‘İstanbul’un Resmi’ Sergisi Ankara’da

İş Sanat’ın “İstanbul’un Resmi” Sergisi




İş Sanat’ın düzenlediği “İstanbul’un Resmi” başlıklı sergi, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk süreli sergisi olarak yaklaşık bir yıl boyunca sanatseverlerle buluştu. Bu sergi, bankanın zengin Sanat Eserleri Koleksiyonu‘ndaki İstanbul temalı resimlerin yanı sıra Anadolu ve Avrupa yakalarından manzaralarla da ziyaretçilerin ilgisini çekti. Şimdi ise sergi, Ankara’da yeni bir yolculuğa çıkıyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Ankara ayağı kapsamında, 21 Eylül Cumartesi günü Ankara Sanat Galerisi’nde açılan sergi, çoğunlukla 20. yüzyıl ortalarının İstanbul’unu yansıtan eşsiz eserleri bir araya getiriyor. Bu eserler, ziyaretçileri İstanbul’un çeşitli semtlerinde adım adım dolaştırarak, kentin zengin tarihini ve kültürel dokusunu gözler önüne seriyor.


HAFTA SONU 3 FARKLI SERGİ


Müze yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre, Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi, bu hafta sonu itibarıyla üç farklı sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Ziyaretçiler, müzenin ikinci katında “İstikbalinizin Emniyeti – Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisini, üçüncü kattaki Ankara Sanat Galerisi’nde “İstanbul’un Resmi” sergisini ve beşinci katta devam eden “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisini keşfedebilir. Bu sergiler, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor.


İstanbul’un Resmi ve Yazan-Çizen Latif Demirci sergi kitaplarına, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın internet sitesinden, RHM Dükkan’dan, Pazarama’dan ve seçkin kitapçılardan ulaşmak mümkün.


http://dlvr.it/TDZVdV
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024