RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Gizli Kameralı Dava: Çocuk Bakıcısına 2.78 Milyon Dolar Tazminat

Gizli Kameralı Dava: 2.78 Milyon Dolar Tazminat







ABD’nin New York eyaletindeki Brooklyn Federal Mahkemesi‘nde görülen bir davada, çocuk bakıcısı Kelly Andrade, işvereni Michael Esposito‘nun kendisini gizli kamera ile izlediğini ortaya çıkardı ve toplamda 2.78 milyon dolar (95 milyon TL) tazminat almaya hak kazandı. O dönemde 25 yaşında olan Kolombiya doğumlu Andrade, New York’un Staten Island bölgesinde, restoran zinciri sahibi olan Esposito ve eşi Danielle‘in dört çocuğuna ‘yatılı dadılık’ yapıyordu.





Durumdan Şüphelenmeye Başladı


Andrade, Washington Post‘a verdiği demeçte, işe hak kazanmasıyla birlikte ABD’de çalışabilme fırsatı bulduğu için başlangıçta çok mutlu olduğunu, ancak bir süre sonra odasındaki duman dedektörünün sık sık yer değiştirdiğini fark edince durumdan şüphelenmeye başladığını ifade etti. İddialara göre, Andrade işe başladıktan sadece üç hafta sonra odasını kontrol ederken gizli kamerayı keşfetti. Bu sırada, ev sahibi Esposito, ‘birkaç dakika içinde’ eve gelerek kapıyı kırmaya çalıştı.


Bu korkutucu olay karşısında, başlangıçta uyuyormuş gibi yapan Andrade, korku içinde pencereden atlayarak dışarıya fırladı. Andrade, o anları şöyle anlattı: “Bir an bile tereddüt etmeden kaçmam gerektiğini düşündüm.”


Yüzlerce Kayıt ve Kaçış





Andrade, Esposito’nun evinden kaçtıktan sonra, geceyi ‘sokakta bir çalılıkta’ geçirerek geçirdiğini ve daha sonra yakındaki bir polis karakoluna giderek bulduğu hafıza kartını teslim ettiğini belirtti. Mahkemeye sunduğu hafıza kartının, kendisini kısmen giyinik ya da çıplak gösteren ‘yüzlerce kayıt’ içerdiğini ifade eden Andrade’nin avukatı, Esposito’nun “yasa dışı gözetleme” suçundan ağır bir ceza almasını sağladı.


Hapisten Kurtulma Yolu


Diğer yandan, Esposito, iki yıllık denetimli serbestlik ve danışmanlık hizmetini tamamlamasının ardından hapis cezasından kurtuldu, ancak Andrade’ye 2.78 milyon dolar (95 milyon TL) tazminat ödemekten kaçamadı. Andrade’nin avukatları, verilen cezanın yetersiz olduğunu dile getirdi. Andrade, basına yaptığı açıklamada, “Şu anda kendimi toparlamaya çalışıyorum. Duruşmada olmak benim için kolay değildi. Çok zor bir dönemdi ve unutmaya çalıştığım anıları geri getiriyor.” şeklinde konuştu.


http://dlvr.it/TDkvj7
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024