RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Gazze’deki Gazetecilerin Öldürülmesi ve Uluslararası Tepkiler

Gazze’deki Gazetecilerin Öldürülmesi Üzerine Açıklama




Gazze’deki hükümet, Medya Ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar sırasında hayatını kaybeden gazetecilere ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Açıklamada, İngilizce yayın yapan birkaç medya kuruluşunda görevli olan gazeteci Vefa Ali el-Adeyni’nin de bu saldırılar sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.


Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten beri öldürülen gazeteci sayısının 174’e ulaştığı bildirildi. Bu durum, uluslararası medyanın dikkatini çekerken, İsrail ordusunun gazetecileri hedef alması şiddetle kınandı. Açıklamada, gazetecilerin öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğu vurgulandı.


Hükümet, uluslararası topluma ve medya ile ilgili uluslararası kuruluşlara “Filistinli gazetecileri öldürmeyi durdurması için İsrail’e caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçilmesi” çağrısında bulundu.


Ayrıca, Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki gazetecilere yönelik saldırıları “Filistinlilerin sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve haber ile bilgilerin hem bölgesel hem de uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasten gerçekleştirdiğini” ifade etti.


http://dlvr.it/TDqpvR
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024