RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Emine Erdoğan ve Ilyasah Shabazz’dan İnsan Hakları İçin Ortak Adım

Emine Erdoğan, Malcolm X’in Kızı Ilyasah Shabazz ile Bir Araya Geldi







Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla eşi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Emine Erdoğan, New York’ta önemli bir kabul gerçekleştirdi. Bu bağlamda, ünlü insan hakları savunucusu Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz’ı Türkevi’nde ağırladı.


Görüşmeye ilişkin düşüncelerini sosyal medya platformu X üzerinden paylaşan Emine Erdoğan, “Amerika tarihinde ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi olan Malcolm X’in değerli kızı Ilyasah Shabazz ile Türkevi’nde bir araya geldik. Başkanlığını yürüttüğü Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını detaylı bir şekilde ele aldık. Merkezin faaliyetleri ve Şule Yüksel Şenler Vakfımızın iş birliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Malcolm X ile Şule Yüksel Şenler gibi iki mücadeleci ruhun, dünyanın her yerinde gençlere ilham vermeye devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde bir açıklamada bulundu.


Bu anlamlı buluşma, iki güçlü kadın liderin sosyal adalet ve insan hakları konusundaki ortak hedeflerini pekiştirdi. Emine Erdoğan’ın paylaşımında yer alan ifadeler, hem geçmişteki mücadelelerin önemine vurgu yapmakta hem de gelecekteki iş birliklerinin kapılarını aralamaktadır.


http://dlvr.it/TDflWS
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024