RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

DHBT Sınavı İçin Adaylar Merkezlere Akın Etti

Kamu kurumlarında kariyer hedefleyen adaylar, yılın son sınavı olan DHBT için sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine akın ettiler. Adaylar, saat 09.00 itibarıyla, sınav görevlilerinin kontrolleri altında, belirlenen sınav merkezlerine alınmaya başlandı. Sınav giriş belgelerini ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları gereken adaylara, girişte detaylı arama yapıldı.


Adaylar, görevlilerin uyarıları doğrultusunda yanlarında toka, küpe, saat ve benzeri takıların olmaması gerektiğini dikkatle dinlediler. Sınav merkezine alınma işlemleri saat 10.00‘a kadar devam etti ve bazı adaylar sınav saatine son anda koşarak yetişti.


Türkiye genelinde 30 ilde düzenlenen sınavda, toplam 35 sınav merkezi, 330 bina ve 5 bin 527 salon kullanıldı. Bu yıl DHBT’ye toplam 142 bin 482 aday başvurdu. Sınav, saat 10.15‘te başladı ve adaylara 40 sorudan oluşan bir test için 60 dakika cevaplama süresi tanındı.


Sınav sonuçlarının ise 16 Ekim tarihinde açıklanması bekleniyor.


http://dlvr.it/TDXZ26
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024