RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

CIA’da Cinsel Suistimal Skandalı: Brian Jeffrey Raymond’ın Cezası

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nda (CIA) Cinsel Suistimal Skandalı




Uzun yıllar boyunca ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nda (CIA) görev yapmış olan Brian Jeffrey Raymond, dünya genelinde gerçekleştirdiği görevler sırasında iki düzineden fazla kadına ilaç vererek bayılttıktan sonra cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 30 yıl federal hapishaneye mahkum edildi. Raymond’un suistimalleri, kurbanlarının bilinçsiz durumdayken çekilmiş 500’den fazla görüntü ile belgelenmiştir.


ABD Yargıcı Colleen Kollar-Kotelly, Raymond için “tam anlamıyla bir cinsel yırtıcı” ifadesini kullanarak, savcıların talep ettiği en yüksek cezayı vermiştir. Mahkeme süreci boyunca, Raymond’un cinsel saldırılarının 2006 yılından bu yana Meksika, Peru ve diğer ülkelerde benzer bir model izleyerek devam ettiği anlaşılmıştır.


SALDIRILARIN YÖNTEMİ


Raymond, Tinder ve benzeri flört uygulamaları aracılığıyla tanıştığı kadınları, hükümete ait lojmanında şarap ve atıştırmalıklar ile kandırarak ağına düşürmüştür. Kadınlar bayıldığında, onları saatlerce çıplak bir şekilde pozlandırıp fotoğraflarını çekmiş ve ardından cinsel saldırıda bulunmuştur. Duruşma sırasında, Raymond’un kurbanları mahkemede numaralarla tanımlanarak ifade vermiştir. Bazı kadınlar, kendilerine ne olduğuna dair bilgiyi FBI tarafından gösterilen fotoğraflar sayesinde öğrendiklerini belirtmişlerdir.


Bir kurban, fotoğraflarda kendisini bir ceset gibi gördüğünü ifade ederken, başka bir kurban sürekli yaşadığı travmalardan dolayı sinir krizi geçirdiğini anlatmıştır.


CIA İÇİNDEKİ CİNSEL SUİSTİMAL KRİZİ


Raymond’un cezalandırılması, CIA içindeki cinsel suistimal vakalarına yönelik artan incelemelerin bir parçası olarak değerlendirilmektedir. CIA’nin bir başka kıdemli memuru da Virginia’da bir meslektaşının eteğine el atıp zorla öptüğü gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmayı beklemektedir. Bunun yanı sıra, CIA içerisinde başka kadın çalışanların da benzer saldırılara maruz kaldıkları ve teşkilatın bu şikayetleri örtbas ettiği iddiaları gündeme gelmiştir.


CIA, Raymond’un suçlarını kınayarak, kadınları korumak amacıyla teşkilatta geniş çaplı reformlar başlattığını duyurmuştur.


http://dlvr.it/TDShr2
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024