RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Cerrah Kuru Fasulyesi Hasadı ve Üreticilere Destek

Cerrah Kuru Fasulyesi Hasadı Başladı




Bu yıl yaklaşık 800 dekar alanda ekilişi yapılan Cerrah Kuru Fasulyesi için İnegöl Belediyesi, üreticilerin işini kolaylaştırmak amacıyla bir hasat makinesi temin etti. Bu makine, çiftçilere ücretsiz olarak sunulacak. Tarlalarda devam eden fasulye hasadına katılan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak, kuru fasulye üretimine katkı sunmak adına bir hasat makinesi aldık. Amacımız, çiftçimizin zorlu olan hasat sürecini kolaylaştırmaktır.” şeklinde konuştu.


İnegöl’ün tarım değerlerinden biri olan ve şehrin coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan Cerrah Kuru Fasulyesi’nin yeni sezon hasadı başladı. Cerrah Mahallesi’nde yaklaşık 800 dekar alanda ekilişi yapılan ve Türkiye genelinde tanınan bu ürün, geliştirilmesi ve tanıtımı amacıyla İnegöl Belediyesi ve çeşitli paydaş kurumlar tarafından destekleniyor. İnegöl Belediyesi, bu yıl hasat işlemini kolaylaştırmak amacıyla fasulye hasat makinesi alarak, üreticilere ücretsiz hizmet sunmayı hedefliyor.


Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin tarım paydaşlarının temsilcileri ve Cerrah Mahallesi sakinleriyle birlikte tarlalara giderek kuru fasulye hasadı gerçekleştirdi. Burada hem hasatın yapılması hem de ücretsiz olarak çiftçilerin hizmetine sunulan hasat makinesinin hayırlı olması dileklerini ileten Başkan Taban, tarımın ve üretimin önemine vurgu yaptı.


Tarlada açıklamalarda bulunan Başkan Alper Taban, “İnegöl’de Cerrah Mahallemizdeyiz. Cerrah Kuru Fasulyesi hasadını gerçekleştirmek için buradayız. İnegöl, sanayi, turizm ve tarım değerleriyle daha iyi yerlere gelmek için el birliğiyle mücadele ediyoruz. Öncelikle eken, biçen tüm üreticilerimize ve emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tarımın önemini, özellikle pandemi döneminde hepimiz deneyimledik. Bugün cebimizde para olsa bile, üreten kişi ürününü satmadığı zaman paranın bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle kendi kendimize yetebilmek çok önemli. Şehrimizin değerlerini ortaya çıkarmak ve bu kıymetli ovada en iyi ürünleri yetiştirip pazara sunmak istiyoruz.” dedi.


Cerrah Mahallesi’nin fidan ve çöğürcülükte öncü bir bölge olduğunu, ayrıca Cerrah Kuru Fasulyesi’nin kendine has özellikleriyle tanınan bir ürün olduğunu belirten Başkan Taban, sözlerine şöyle devam etti:


“Bugün coğrafi işareti olan bir ürünümüz var. İnegöl’ümüzün önemli bir değeri. Sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz; kalori olarak düşük, vitamin açısından zengin. Sindirim sistemine yardımcı olan bu ürün, A vitamini yüksek ve içindeki antioksidanlarla yaşlanmayı yavaşlatıyor, göz sağlığına fayda sağlıyor. Ayrıca bedenin güçlü kalmasını, yorgunluktan arındırılmasını sağlıyor. Kalp ritmini ve kan basıncını düzenleyici özellikleri de mevcut. Cerrah Kuru Fasulyesi, bilindiği gibi bir gün önceden ıslatılmadan hemen pişirilebilme özelliğine sahiptir. Bu ürünün tanıtımını ve geliştirilmesini arzu ettik. Yerel derneklerimizle, Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile işbirliği yaptık. Üretimin artması için çiftçilerimizin büyük gayreti oldu; hepsine çok teşekkür ediyorum. İnegöl’de kuru fasulye ekimi 800 dekara kadar ulaştı. İnegöl Belediyesi olarak, kuru fasulye üretimine katkı sunmak amacıyla bir hasat makinesi aldık. Böylelikle çiftçimizin zorlu hasatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu makine, fasulye kabuğundan ayrılmasını sağlıyor. Hasadın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”


http://dlvr.it/TDQjxr
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024