RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Brezilya’da X Sosyal Medya Platformuna Erişim Engeli ve Gelişmeler

Brezilya’da X Sosyal Medya Platformuna Erişim Engeli ve Son Gelişmeler




Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından X, Brezilya’da 20 milyondan fazla aktif kullanıcısının bulunduğu bir ülkede, ağustos ayının sonlarından bu yana anlaşmazlıklar nedeniyle erişim engeline maruz kalmıştı. Ancak, X’in IP adreslerini inceleyen uzmanlar, platformun kullanıcı trafiğini bir içerik dağıtım ağı olan Cloudflare sunucuları üzerinden kendi sunucularına yönlendirmeye başladığına dair önemli bulgular elde etti.


Siber güvenliğe odaklanan CLM’nin Latin Amerika Direktörü Pedro Diogenes, yaptığı açıklamada, “Elon Musk’ın sosyal ağının kullanmaya başladığı hizmet, şirketin sunucularını koruyan bir dijital kalkan gibi işlev görüyor” ifadesini kullandı. Diogenes, bu dijital kalkanın kullanıcılar ile X’in sunucuları arasında bir “ara sunucu” görevi üstlendiğini, trafiği filtreleyerek orijinal IP adresinin tespit edilmesini engellediğini belirtti.


Yaşanan bu gelişmeler sonucunda, Brezilya’daki bazı X kullanıcıları sosyal medya platformuna yeniden erişim sağlamayı başardı. Ancak, Elon Musk, X’in Brezilya’daki erişim engelinin kısmi olarak aşılmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan, Ulusal Telekomünikasyon Ajansı (Anatel) da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, durumun incelendiğini ve X’e getirilen yasakla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.


NE OLMUŞTU?


Brezilya’da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen “darbe girişimi” soruşturması kapsamında, X’ten bazı kullanıcılar hakkında veri sağlanmasını ve belirli hesapların engellenmesini talep etmişti. Talebin reddedilmesinin ardından mahkeme, ülkede X için yasal bir temsilci ataması için şirkete 24 saat süre tanımıştı. Ancak tanınan süre içinde şirketin Brezilya’da yasal bir temsilci atamaması üzerine, Brezilya Yüksek Mahkemesi, 31 Ağustos’ta “temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar” X’e erişim engeli getirildiğini açıkladı.


Elon Musk, X’ten yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor” diyerek mahkemenin kararına sert bir şekilde tepki gösterdi.


http://dlvr.it/TDQLWB
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024