RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Beyrut’ta İsrail Saldırıları ve Sonuçları

Beyrut’ta Saldırılar ve Sonuçları




Bölgedeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlenen hava saldırıları sonucunda büyük yangınlar çıktı ve bölgede ciddi tahribat meydana geldi. Bu saldırılar, yerel halkın yaşamını derinden etkileyen olaylara yol açtı.


Lübnan haber ajansı NNA’nın bildirdiğine göre, ülkenin güneyindeki Sur kentine bağlı Tayr Debba beldesinde, İslami Mesaj İzci Derneği’ne ait sivil savunma merkezi İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Bu hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda insan yaralandı.


İsrail savaş uçakları, ayrıca güneydeki Kefr Şuba ve Kefr Kila ile doğudaki Hermel kenti ve çevresine de yoğun saldırılar düzenledi. 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül itibarıyla Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.


Lüban makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül tarihinden bu yana, 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitirdi. Hizbullah ise, bu saldırılara karşılık olarak İsrail’e roket ve füzelerle yanıt vermekte.


İsrail tarafında, çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. Ancak, İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içinde yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru bir göç dalgası sürerken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.


http://dlvr.it/TDp0zT
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024