RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

2024 Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Sonuçları ve BESYO Tercih Süreci

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile BESYO Sınavları Tamamlandı




2024 yılı için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi’ne giriş amacıyla gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), 20-26 Ağustos tarihleri arasında başarıyla tamamlandı. Bu sınav, adayların fiziksel yeterliliklerini ve spor yeteneklerini ölçmek amacıyla düzenlenmektedir.


BESYO Tercihleri Başladı mı?




Peki, BESYO tercihleri başladı mı? Bu yıl BESYO tercih tarihleri henüz kesinleşmemiştir. ÖSYM, tercih tarihleri ile ilgili resmi açıklama yaptığında, detayları haberlerimizde bulabileceksiniz.


BESYO Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?




BESYO yerleştirme nasıl yapılacak? Merkezî yerleştirme sürecinde adaylar, yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri, puanları, tercih ettikleri programlar ve bu programların kontenjan ve koşulları dikkate alınarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir. 2024 yılı için yapılacak olan merkezî yerleştirmede, adayların hesaplanmış yerleştirme puanları (YP) kullanılacaktır.



* Adaylar, Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanacaktır.

* En yüksek YP’ye sahip adaydan başlanarak, adayların tercih sırası esas alınarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.






Unutmayın: Adayların bu süreçte dikkatli olmaları ve tercihlerini iyi değerlendirmeleri, başarılı bir yerleştirme süreci için oldukça önemlidir.


http://dlvr.it/TDfYt3
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024