RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Ukrayna’nın İHA ile Rus Helikopterini Düşürme Başarısı

Ukrayna’nın İnsansız Hava Aracı Başarısı




Ukrayna medyası, bir Rus Mi-28 helikopterinin insansız hava aracı (İHA) kullanılarak düşürüldüğünü duyurdu. Bu olay, Rusya’nın Kursk kentinde yaşandı; burada, İHA’nın helikopterin arka pervanesine çarptığına dair görüntüler yayınlandı. Ukrayna’nın istihbarat teşkilatına yakın kaynaklar, özel kuvvetlerin bu helikopteri düşürmek için uzaktan kumandalı bir İHA kullandığını belirtti.


Rusya, salı günü gerçekleşen sınır ötesi baskının ardından Kursk’ta olağanüstü hal ilan etti. Bu baskına katılan 1.000 Ukrayna askeri, 11 tank ve 20’den fazla zırhlı muharebe aracının yer aldığı bildiriliyor.


Drone Maliyetleri




Drone XL’e göre, bu saldırıda kullanılan temel FPV (First Person View) dronlarının maliyetleri 500 ila 1.000 dolar arasında değişiyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Defense Mirror’ın verilerine göre bir Mi-28 askeri helikopterinin maliyeti ise yaklaşık 18 milyon dolar civarında.


Önceki Olaylar




Ukrayna’nın insansız hava araçları kullanarak bir Rus helikopterine başarılı bir şekilde saldırması, ilk vaka değil. Temmuz ayında, Rus askeri blog yazarları, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde insansız hava araçları ile bir Rus Mi-8 askeri helikopterini düşürdüğünü bildirmişti.


http://dlvr.it/TBksn2
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024