RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Ukrayna Ordusunun Kursk Bölgesindeki İlerlemesi

Ukrayna ordusu, 6 Ağustos’tan bu yana Rusya’nın Kursk bölgesinde etkileyici bir ilerleme kaydediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, bu operasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zelenski, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde 1,250 kilometrekareden fazla alanı kontrol altına aldığını duyurdu.


Zelenski, Rusya’ya dair sözde kırmızı çizgilerin ve naif kavramların, Ukrayna’nın kontrolündeki Sudzha yakınlarında bir noktada geçersiz hale geldiğini vurguladı. Ukrayna birliklerinin toplamda 92 yerleşim yerini başarıyla ele geçirdiğini belirtti.


Buna ek olarak, Zelenski, Ukrayna sınırındaki yerleşim yerlerinin korunma ihtiyacını dile getirerek, “Eğer ortaklarımız, Rusya topraklarında silah kullanımına yönelik mevcut kısıtlamaları kaldırırsa, Kursk bölgesine fiziksel olarak girmemize gerek kalmayacak” şeklinde konuştu. Bu ifade, Ukrayna’nın stratejik planlarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.



* İlerleme Tarihi: 6 Ağustos’tan itibaren

* Kontrol Altına Alınan Alan: 1,250 kilometrekare

* Ele Geçirilen Yerleşim Yerleri: 92

* Zelenski’nin Vurgusu: Sözde kırmızı çizgilerin geçersizliği

* Ortakların Rolü: Silah kullanım kısıtlamalarının kaldırılması


http://dlvr.it/TC7PWm
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024