RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Üzerine Açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine dair son görüşmeleri değerlendirdi. Bakanlık Sözcüsü, bu bağlamda şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile Ermenistan arasındaki bu toplantıyı memnuniyetle karşılıyoruz. ABD, Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecini, Güney Kafkasya’ya barış ve istikrarın getirilmesi noktasında olumlu bir adım olarak görüyor.”


Türkiye’nin Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan, beşinci toplantılarını Türkiye-Ermenistan sınırındaki Alican-Margara sınır kapısında gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda, iki taraf arasında önemli konular ele alınmıştır.



* Özel Temsilciler, Akyaka/Akhurik demir yolu sınır kapısının bölgesel gelişmeler doğrultusunda faaliyete geçirilebilmesi için gerekli teknik ihtiyaçların değerlendirilmesine yönelik mutabık kalmışlardır.

* Diplomatik ve resmi pasaport hamilleri için karşılıklı vize prosedürlerinin kolaylaştırılması hususunda da anlaşma sağlanmıştır.

* Ayrıca, nihai amacı tam normalleşme olan bu sürecin ön koşulsuz olarak sürdürüleceği konusunda da bir mutabakat teyit edilmiştir.






Bu gelişmeler, iki ülke arasında uzun zamandır beklenen bir barışın temellerini atma çabalarının bir parçası olarak değerlendirilmektedir.


http://dlvr.it/TBLQSY
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024