RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Rusya’nın Paris Büyükelçiliği’nden Telegram Kurucusu Durov Hakkında Açıklama

Rusya’nın Paris Büyükelçiliğinden Açıklama




Rus haber ajansı TASS’a yapılan açıklamada, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un temsilcilerinin Rusya’nın Paris Büyükelçiliği ile herhangi bir iletişim kurmadığı ifade edildi. Bununla birlikte, Rus diplomatların durumu netleştirmek adına gerekli çalışmalara başladıkları bildirildi. Açıklamada, konuyla ilgili gerekli adımların atıldığı vurgulandı.


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin, Rusya’nın Telegram’a 2018 yılında erişim engeli getirmesi üzerine gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, “Sizce bu sefer Paris’e çağrıda bulunarak Durov’un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?” şeklinde bir yorumda bulundu.


Öte yandan, Rus milletvekili Vladislav Davankov da yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a çağrıda bulunarak, Durov’un siyasi nedenlerle gözaltına alınmış olabileceğini dile getirdi. Davankov, Durov’un tutuklanması durumunda Telegram kullanıcılarının kişisel bilgilerinin de tehlikeye girebileceğine dikkat çekti ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Durov’un serbest bırakılması için Fransız yetkililere resmi bir başvuru yapması gerektiğini belirtti.


Rus ve Fransız basınında yer alan haberlere göre, Durov’un gözaltına alınma gerekçesi olarak Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiaları öne sürülüyor. Fransa’da 2014 yılından beri yaşayan Durov, aynı zamanda Rusya’nın popüler sosyal medya platformu VK’nın da kurucusudur. Durov’un, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunduğu ve yaklaşık 15 milyar dolar servete sahip olduğu tahmin edilmektedir.


Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından biri olan Telegram’ın aylık aktif kullanıcı sayısının 900 milyon kişiye ulaştığı biliniyor.


http://dlvr.it/TCLX0k
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024