RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov’dan Kıyamet Saati Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı’ndan Kıyamet Saati Açıklaması




Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus devlet televizyonu Rossiya-1‘e verdiği röportajda, dünya genelindeki savaş geriliminin geldiği noktayı simgeleyen “kıyamet saatine iki dakika kaldı” ifadesini kullandı. Bu bağlamda, “Bu saatin artık iki dakikaya yakın bir şeyi gösterdiğini söyleyebilirim; ancak bu, saatin ilerleyişinin geri döndürülemez olduğu ve kıyamet saatinin savaşın başlayacağı anlamına gelmez” şeklinde bir açıklama yaptı.


Batı Ülkelerine Mesaj




Ryabkov, Rusya-Ukrayna savaşına da değinerek, Batı ülkelerine karşı tek taraflı taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra, “Ordunun barutunu kuru tutması gerekiyor çünkü senaryolar çok farklı olabilir” ifadesiyle, olası senaryoların çeşitliliğine dikkat çekti.


Kıyamet Saati Nedir?




İlk olarak 1947 yılında Atom Bilimcileri Bülteni (The Bulletin of the Atomic Scientists) kapağında yer alan “Kıyamet Saati” ifadesi, nükleer silahların kontrol altına alınması ve dünya güvenliği konularında bir uyarı niteliği taşımaktadır. Bu saat, insanlığın karşı karşıya olduğu tehditleri sembolize eden bir göstergedir ve zaman zaman güncellenerek uluslararası durumun ciddiyetine dair bilgi vermektedir.


http://dlvr.it/TBYJD1
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024