RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

NATO AWACS’ta Güvenlik Seviyesi Artırıldı

NATO AWACS’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, alınan istihbarat bilgilerinin ışığında Geilenkirchen kentindeki hava üssünde güvenlik seviyesinin artırıldığı bildirildi. Açıklamada, görevde bulunmayan personelin tedbir amaçlı olarak evlerine gönderildiği ve “Personelimizin güvenliği en önemli önceliğimizdir” ifadesine yer verildi.


Ayrıca, hava üssündeki operasyonların sürdüğüne dair bilgiler de paylaşıldı. Geilenkirchen hava üssünden bir sözcü, güvenlik seviyesinin Charlie seviyesine yükseltildiğini açıkladı. NATO’nun tanımına göre Charlie seviyesi, bir olayın meydana geldiği ya da ittifaka karşı terörist eylem olasılığının yüksek olduğuna dair kanıtların bulunduğunu ifade ediyor.


Yetkililer, herhangi bir ayrıntı vermemekle birlikte, bu durumu endişe verici bir durum olarak değerlendirmemek gerektiğini ve güvenlik önlemlerinin ihtiyati tedbir olarak artırıldığını vurguladılar.


ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ GÜVENLİK ARTIRILIYOR


NATO’nun AWACS gözetleme uçakları filosunun konuşlandığı bu üste güvenlik önlemlerinin ikinci kez artırılması dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Köln‘deki bir askeri üs, içme suyu depolama tesislerinin yakınındaki bir çitte delik bulunmasının ardından, su sabotajı olasılığı nedeniyle kapatılmıştı.


NATO, daha önce Rusya’dan gelebilecek sabotaj ve siber saldırı gibi tehditler konusunda üyelerini uyarmıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Haziran ayında yeni bir güvenlik modelinin gelişmekte olduğunu gözlemlediklerini ve son saldırıların, Rus istihbaratının daha aktif bir şekilde devreye girmesinin bir sonucu olduğunu belirtmişti.


http://dlvr.it/TCGcFj
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024