RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kentucky’li Adam, Sahte Ölüm Kaydı ile Çocuk Desteğinden Kaçmaya Çalıştı

Kentucky’li Adam, Sahte Ölüm İle Çocuk Desteğinden Kaçmaya Çalıştı




ABD Doğu Bölgesi Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kentucky’de yaşayan bir adam, çocuk destek ödemelerini yapmamak için sahte bir ölüm kaydı oluşturduğu gerekçesiyle 81 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayın merkezindeki kişi Jesse Kipf, hayatını kaybettiğini iddia ederek dolandırıcılık girişiminde bulundu.


Sahte Ölüm Kaydı Nasıl Oluşturuldu?


Kipf, Ocak 2023’te başka bir eyalette bulunan bir doktorun kullanıcı adı ve şifresini kullanarak Hawaii’nin ölüm kayıt sistemine erişim sağladı. Bu şekilde, kendisini hayata gözlerini yumdu olarak kaydettirmek için sahte bir kayıt oluşturdu.


Çocuk Desteğinden Kaçış ve Diğer Suçlamalar


Yapılan araştırmalar sonucunda, Kipf’in sahte ölüm kaydını, kısmen ödenmemiş çocuk desteği yükümlülüklerinden kaçınmak amacıyla düzenlediği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra, yetkililerin açıklamalarına göre Kipf, gerçek kişilerden çaldığı kimlik bilgileri ile diğer eyaletlerin ölüm kayıt sistemlerine, özel işletmelere, hükümet dairelerine ve şirket ağlarına sızmayı başardı. Sonrasında bu bilgileri karanlık ağ üzerinden satmaya çalıştı.


Hapis Cezası ve Gözetim Süreci


Federal yasalar çerçevesinde, Kipf’in 81 aylık hapis cezasının %85’ini çekmesi gerekecek. Serbest bırakıldıktan sonra ise, üç yıl boyunca ABD Denetim Ofisi’nin gözetimi altında kalacak.


http://dlvr.it/TCGYwN
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024