RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail’in İran’a Yönelik Tehditleri ve Olası Saldırılar

İsrail’in İran’a Yönelik Tehditleri ve Beklentileri




İsrail, yaklaşık iki haftadır Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye‘ye Tahran’da düzenlenen suikasta yanıt olarak İran’dan gelebilecek olası bir saldırıyı dikkatle izliyor. Wall Street Journal’ın haberine göre, İsrail istihbarat kaynakları, İran ve Hizbullah’ın karşı saldırı hazırlıklarını gözlemledikten sonra, ağustos ayı içerisinde ilk kez yüksek alarm seviyesine geçtiklerini bildirdi.


NE OLMUŞTU?


İsrail devlet televizyonu KAN, ülkenin İran’ın nisan ayında gerçekleştirdiği saldırılara kıyasla daha geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığına dair bilgileri kamuoyuna duyurmuştu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından, İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in bulunduğunu öne sürdü. Tahran yönetimi, Tel Aviv’e karşılık verme niyetinde olduklarını açıkça ifade etti.



* İsrail, İran ve Hizbullah’ın olası saldırı hazırlıklarını izliyor.

* İsmail Heniyye, Tahran’da suikasta uğradı.

* İran, suikastın arkasında İsrail’in olduğunu iddia etti.

* Tahran, Tel Aviv’e karşılık verme tehditinde bulundu.


http://dlvr.it/TBrc52
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024