RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail ile Gazze Arasındaki Ayrışma ve İnsani Kriz

İsrail ile Gazze Arasındaki Ayrışma Üzerine Düşünceler




İsrail’de muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, X sosyal medya platformunda dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Liberman, “Bugün alınması gereken en kritik karar, İsrail ile Gazze Şeridi’nin tamamen ayrılmasıdır.” ifadesiyle, mevcut durumu değerlendirdi.


Liberman, Gazze Şeridi’ndeki mevcut durumu özetlerken, “Su yok, elektrik yok, mal yok, yakıt yok, geçiş yok; tam bir kopukluk söz konusu.” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu ifadeler, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor.


Gazze Şeridi’nde zorla yerinden edilen yaklaşık 2 milyon Filistinli, İsrail’in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Sınır kapılarının kontrol altına alınması ve insani yardım girişlerinin engellenmesi, bölgedeki halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırdı.


İsrail’in 7 Ekim‘den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplamda 40 bin 223 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 92 bin 981 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu bildiriliyor.


Bölgedeki sivil altyapı ise, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla ciddi şekilde tahrip ediliyor. Bu durum, insani krizin derinleşmesine ve halkın yaşam şartlarının daha da kötüleşmesine neden oluyor.


http://dlvr.it/TCDC6V
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024