RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İran Dışişleri Bakanı Erakçi’den Bölgesel Güvenlik Üzerine Açıklamalar

İran Dışişleri Bakanı Erakçi’den Açıklamalar




İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine dair önemli bilgiler verdi. Görüşmede, bölgesel güvenlik meseleleri ve mevcut durum üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldığı ifade edildi.


Erakçi, İtalyan Bakan’ın İran’a yönelik olarak, “İsrail’e karşı itidal” çağrısında bulunduğunu vurguladı. Bu bağlamda, İran’ın İsrail’in Tahran’daki terör saldırısına yönelik tepkisinin kesin, ölçülü ve iyi hesaplanmış olacağını belirtti. Erakçi’nin açıklamaları şu şekilde devam etti:



* “Biz bölgesel tırmanıştan korkmuyoruz, ancak İsrail’in aksine onun peşinde de değiliz.”

* “İran olarak, her zaman barışçıl bir yaklaşımı savunduk.”






Bu açıklamalar, İran’ın bölgedeki son gelişmelere nasıl bir perspektiften baktığını ve uluslararası ilişkilerdeki duruşunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.


http://dlvr.it/TCNDnm
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024