RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Husi’den Hamas Lideri Heniyye’ye Suikast Açıklaması

Husi’den Heniyye’ye Suikast Açıklaması




SANA (AA) – Yemen’deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikasta ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Husi, “Heniyye, Kudüs ve Filistin davası uğruna canını feda eden büyük bir İslam şehididir.” diyerek, Heniyye’nin cesaretine ve mücadelesine vurgu yaptı.


Husi, bu bağlamda Heniyye’nin ailesine, Hamas Hareketi’ne, Filistin halkına ve tüm İslam dünyasına başsağlığı diledi. Husi, açıklamalarına devam ederek, “Hamas lideri Heniyye’ye gerçekleştirilen bu suikast, savaşı daha geniş bir boyuta taşıyacak ve bunun sonuçları İsrail için oldukça yıkıcı olacaktır. Cihat ve direniş eksenindeki kardeşlerimizle birlikte, şehit Heniyye’nin ve mazlum Filistin halkının intikamını almaktan asla geri durmayacağız.”


Ayrıca, Husi, son on aydır ABD’nin ortaklığında İsrail’in soykırım savaşına maruz kalan Gazze Şeridi ve Filistin halkına desteklerini sürdüreceklerini de belirtti. Bu noktada, “Filistin halkının onurlu mücadelesine olan desteğimiz her zaman sürecektir,” ifadesini kullandı.


Husi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün İsrail tarafından öldürülmesi dolayısıyla Hizbullah’a ve tüm Lübnan halkına da taziyelerini sundu. Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi, bu suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.


Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı. Öte yandan, İsrail ordusu, dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürdüğünü bildirdi. Fuad Şükür, 1983’te Beyrut’taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rolü olduğu iddiasıyla Washington’un başına ödül koyduğu isimler arasında yer alıyordu.


Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarına ek olarak, İsrail kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışmaya devam ediyor. Tüm bu gelişmeler ışığında, İsrail ile Lübnan arasında “Mavi Hat” olarak adlandırılan sınır hattındaki askeri gerilim sürmektedir.


http://dlvr.it/TBLPgr
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024