RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Guantanamo’daki 11 Eylül Sanıkları ile Anlaşma Sağlandı

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), Guantanamo’da tutulan üç sanığın askeri savcılıkla önemli bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu sanıklar, 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırılarının planlayıcıları olarak tanımlanan Halid Şeyh Muhammed, Velid Bin Attaş ve Mustafa Ahmet El Havsavi’dir.


Pentagon’un yaptığı resmi açıklamada, bu kişilerin askeri savcılıkla yürütülen müzakereler sonucunda bir uzlaşmaya ulaştıkları belirtilse de, anlaşmanın detaylarının şu an için kamuoyuna açıklanmayacağı ifade edildi. Bu durum, hem kamuoyunun hem de kurban ailelerinin merakını artırmış durumda.


New York Times (NYT) gazetesinin aktardığı bilgilere göre, askeri savcılık tarafından 11 Eylül kurbanlarının ailelerine gönderilen bir yazıda, sanıkların kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etme karşılığında ölüm cezası yerine ömür boyu hapis cezasını kabullendikleri ifade ediliyor. Bu anlaşma, 2003 yılından bu yana Guantanamo’da tutulan bu üç kişi için yaklaşık 27 aylık müzakerelerin sonucunda gerçekleşti.


Ayrıca, Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından açılan davaların halen devam ettiği ve bu ailelerin, sanıkların anlaşmasına itiraz etme haklarının bulunduğu da vurgulanmaktadır.


http://dlvr.it/TBLQL1
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024