RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Görkem Ertürk’ün Hayat Mücadelesi: Nadir Görülen Serebral Sinüs Venöz Trombosisinin Tedavisi

Görkem Ertürk’ün Hayat Mücadelesi







Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Görkem Ertürk, iş yerinde aniden fenalaşarak kısa süreli görme ve işitme kaybı yaşadı. Bu durum üzerine hastaneye başvurduğunda, yapılan ilk incelemelerde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi. Ancak ertesi gün başında yoğun bir ağrı ve vücudunun sol tarafında güçsüzlük hissi yaşamaya başladı. Bunun üzerine başka bir hastaneye gitmeye karar verdi.


Beyin damarlarında bir baloncuktan şüphelenilen Ertürk, daha donanımlı bir hastanede tedavi edilmesi önerisi üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi. Hastaneye ulaştığında sol tarafını hissetmeyen Görkem, acil serviste yapılan ilk gözlemlerin ardından hemen tedavi altına alındı. Yapılan detaylı tetkikler sonucunda beyninde baloncuk bulunmadığı, fakat ciddi bir problem yaşadığı belirlendi.


36 saat içinde felç geçiren Ertürk, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Koma durumuna geçen hastanın tetkiklerini gerçekleştiren Nöroloji kliniği uzmanlarından Dr. Öğr. Üyesi Şennur Delibaş Katı, beynindeki toplardamarda pıhtı nedeniyle tıkanıklık tespit etti. Bu nadir görülen durum, koma ve ağır felç ile sonuçlanabilen bir rahatsızlıktı. Hızla müdahale edilmesi gerektiği anlaşılınca, hastanın eşinden onay alınarak kapalı yöntemle pıhtı çıkarma işlemi yapılmasına karar verildi.


Girişimsel Nörolog Dr. Şennur Delibaş Katı ve ekibi, 3,5 saat süren bir operasyonla toplardamarlardaki pıhtıyı başarıyla çıkardı. Operasyon sonrası Görkem Ertürk, 24 saat içinde vücudunun sağ tarafını, 2. gününde de sol tarafını hareket ettirmeye başladı. Dr. Delibaş Katı, söz konusu rahatsızlık nedeniyle hastanın 48 saat içinde müdahale edilmemesi halinde hayatını kaybetme riski bulunduğunu vurguladı. Bu tür bir müdahalenin Türkiye’de az sayıda, Antalya’da ise ilk kez gerçekleştirildiğini belirtti.


Operasyonun Detayları


Dr. Şennur Delibaş Katı, beyninde baloncuk tespit edilmediğini, fakat hastanın beynindeki toplardamarların pıhtı ile tıkandığını ve serebral sinüs venöz trombozu tanısı konulduğunu açıkladı. Hastanın 2 gün boyunca tedavi edilmesine rağmen durumu kötüleşince, az uygulanan venöz trombektomi yöntemiyle pıhtı çıkarma işleminin yapılmasına karar verildi. Eşinden onay alındıktan sonra işlem gerçekleştirildi. Operasyon sonrası toplardamarlarda akım sağlandığı için başarılı bir sonuç elde edildi. Hastanın tedavisi, kan sulandırıcı tedavilerle devam etti ve taburcu olduktan sonra 6 ay boyunca kontroller yapılması planlandı.


Hastanın Duyguları


Felç durumu ile hastaneye gelen Görkem Ertürk, yürüyerek taburcu olmanın mutluluğunu “Hayata yeniden döndüm” sözleriyle ifade etti. “Dört gün boyunca baş ağrısı çektim. Zaman zaman görme ve işitme kaybı yaşadım. Sonrasında sol tarafımda hissizlik ve konuşma güçlüğü çektim. Hastaneye geldikten sonra hızla kötüleşip yoğun bakıma alındım. Doktorum bana ikinci kez hayat verdi. Zor bir süreçti, hastaneye geldiğimde içimde büyük bir korku vardı. Ancak şimdi çok iyiyim, günlük işlerimi yapabiliyorum. Hayata yeniden döndüm,” şeklinde duygularını paylaştı.


http://dlvr.it/TBVq0h
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024