RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Girit Adası’nda 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Girit Adası’nda Deprem




Akdeniz’in gözde noktalarından biri olan Girit Adası, bu sabah saat 07.32’de 3.5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, meydana gelen depremin derinliğini 1.9 kilometre olarak belirledi. Bu tür depremler, genellikle halk arasında büyük bir endişeye yol açmaz, ancak farklı büyüklükteki sarsıntılar farklı hissetme düzeylerine sahiptir.


Deprem Büyüklükleri ve Hissetme Düzeyleri:



* 1.0-3.0: Bu büyüklükteki depremler genellikle hissedilmez.

* 3.0-3.9: Bu büyüklükteki depremler, özellikle binaların üst katlarında oturanlar ve hareket halindeki araçların içindekiler tarafından hissedilir.

* 4.0-4.9: Gündüz vakti binalarda bulunan çoğu kişi tarafından hissedilirken, dışarıdaki insanların çoğu hissetmez ve duran araçlar gözle görülür şekilde sallanır.

* 5.0-5.9: Bu büyüklükteki depremler herkes tarafından hissedilir ve korku yaratır. İyi inşa edilmiş yapılar genellikle hafif hasar görürken, kötü malzeme kullanılan binalarda önemli hasarlar meydana gelebilir.

* 6.0-6.9: Bu şiddetteki depremlerde özel olarak tasarlanmış binalarda orta derecede hasar oluşabilir. Normal binalarda ise büyük hasarlar meydana gelir ve bazıları yerle bir olabilir.






Bu bilgiler, depremlerin büyüklüklerine göre nasıl hissedildiğini ve hangi tür yapılar üzerinde ne gibi etkiler yarattığını açıklamaktadır. Deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemler, güvenliğimiz açısından büyük önem taşımaktadır.


http://dlvr.it/TC559x
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024