RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Gazze’deki İnsani Durum ve İsrail’in Yerinden Etme Politikaları

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in güvenli bölge iddia ettiği Han Yunus‘un doğusu ve merkezinin yanı sıra Deyr el-Belah, Megazi ve Ez-Zuveyde‘nin boşaltılması yönündeki açıklamalarının, “450 bin Filistinlinin insani durumunu zora soktuğunu” belirtti. Basal, “İsrail işgali, Gazze’nin bazı bölge ve kamplarında yaşayan Filistinlilerin çektikleri sıkıntıları daha da artırmak amacıyla, yeniden yıkılan evlerinden ve barındıkları bölgelerden zorla tahliye etmektedir.” ifadelerini kullandı.


Uluslararası hukukun “korku, şiddet ve aç bırakma” yoluyla zorla yerinden etmeyi yasakladığını vurgulayan Basal, İsrail’in Han Yunus ve Gazze’nin orta bölgesindeki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlileri sık sık yerinden ettiğini dile getirdi. Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet Divanı‘na, “İsrail’in Filistin vatandaşlarını Gazze’de yerinden etme siyasetinden vazgeçmesi için baskı yapılması” çağrısında bulundu.


İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Megazi bölgesindeki bazı kısımlar, Selahaddin Caddesi’ndeki bazı sokaklar ile Gazze Şeridi’nin ortasında yer alan Faruk ve Emel bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulundu. Adraee’nin açıklamasında, Filistinlilerden daha önce “insani bölge” olduğunu iddia ettiği, ancak sonuncusu dün olmak üzere defalarca İsrail bombalarının hedefi olan El-Mevasi bölgesine gitmelerini istemesi dikkat çekti.


İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’deki nüfusun yaklaşık %90’ının yerinden edildiği göz önüne alındığında, birçok Filistinli derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. Bu zorlu koşullar altında, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mücadele eden sivillerin durumu giderek daha da kötüleşiyor.


http://dlvr.it/TC3PNN
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024