RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Gazze Şeridi’nde Ateşkes Müzakereleri: İlerleme Yok

Gazze Şeridi’nde Ateşkes Müzakereleri ve Son Gelişmeler




ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda Perşembe günü başlayan ve dün sona eren Gazze Şeridi’ndeki ateşkes müzakereleri üzerine açıklamalar gelmeye devam ediyor. Arabulucu ülkelerin müzakerelerin sonunda yaptığı “iyimser” açıklamalara rağmen, ABD Başkanı Joe Biden’ın “anlaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız” ifadesi, Hamas tarafından kabul görmemiş durumda.


İsmi açıklanmayan Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi, BBC’ye verdiği röportajda müzakereler sonucunda ateşkes anlaşmasında gerçek bir ilerleme kaydedildiği yönündeki yorumları “yanılsama” olarak tanımladı. Yetkili, arabulucuların durum hakkında “hayal sattığını” vurgulayarak, “Arabuluculardan aldığımız bilgiler hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi” şeklinde konuştu.


Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin devam ettiğini ve ateşkesin sağlanması için yapılan çabaların zorluğunu gözler önüne seriyor. Müzakerelerin seyrinin nasıl gelişeceği ise belirsizliğini koruyor.


http://dlvr.it/TC3QFL
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024