RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Dünya’nın En Yaşlı İnsanı Maria Branyas Morera Hayatını Kaybetti

Dünya’nın En Yaşlı İnsanı Hayatını Kaybetti




“Dünya’nın en yaşlı insanı” olduğu kabul edilen ABD doğumlu İspanyol vatandaşı Maria Branyas Morera‘nın 117 yaşında hayata veda ettiği bildirildi. Ailesi, Morera’nın sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Maria Branyas aramızdan ayrıldı. Hayatını istediği gibi sonlandırdı: uykusunda, huzur içinde ve acı çekmeden” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz yıl Fransız rahibe Lucile Randon‘un ölümü sonrasında, 110 yaş ve üzerindeki kişilerin bilgilerini doğrulayan Gerontoloji Araştırma Grubu, Morera’yı “dünyanın bilinen en yaşlı insanı” olarak listelemişti. Bu grubun verilerine göre, şu anda en yaşlı ikinci kişi, 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka olarak kaydedilmiştir.


Bayan Morera, 4 Mart 1907’de Kaliforniya’nın San Francisco kentinde dünyaya geldi. Ailesi, onun henüz çocukken İspanya’ya geri dönme kararı aldı. Ölüm zamanı geldiğinde, Katalonya’daki Olot kentinde, 23 yıldır ikamet ettiği Residencia Santa Maria Del Tura adlı huzurevinde yaşamaktaydı.


“Süper Katalan Büyükanne” takma adıyla bilinen Morera, daha önce uzun ömrünü şu şekilde tanımlamıştı: “Düzen, huzur, aile ve arkadaşlarla iyi bağlantılar, doğayla temas, duygusal istikrar, endişe ve pişmanlık olmaması, bol miktarda pozitiflik ve toksik insanlardan uzak durma”. Bu öğretiler, onun yaşamının temel taşlarını oluşturmuştu.


Ayrıca, Morera, 1936’da 29 yaşındayken patlak veren İspanya İç Savaşı hakkında “çok kötü anıları” olduğunu belirtmişti. Geçmişinin bu karanlık dönemi, onun yaşamına damga vurmuş ve derin izler bırakmıştı.


http://dlvr.it/TC9sPk
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024