RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Bolu’da Orman Yangını: Yangınla Mücadele 34 Saatten Fazla Sürüyor

Bolu’daki Orman Yangını




Dün saat 12.30 civarında Bekirfakılar köyünde ormanlık alanda büyük bir yangın meydana geldi. Yangının anızdan çıktığı iddia edilirken, Bolu ve çevre illerden gelen çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopterler olay yerine sevk edildi. Yangınla mücadele için başlatılan çalışmalar tam 34 saattir aralıksız devam ediyor.


Yangın nedeniyle Yeniköy ile Bekirfakılar köylerinde, Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde bulunan Seferler Mahallesi’nde toplam 281 vatandaşın güvenliği için tedbir amaçlı tahliye kararı alındı. Yangın, yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda etkili olurken, söndürme çalışmalarına binin üzerinde kişi katıldı.


Bölgedeki güvenlik önlemleri de artırıldı; trafik polisleri ve komandolar, yangın bölgesinin güvenliğini sağlamakla görevlendirildi. Ayrıca, Kızılay, AFAD ve yerel belediyeler, yangın mağdurlarına yardım etmek amacıyla yiyecek stantları oluşturdu.


Gece saatlerinde helikopterler, havadan müdahaleye bir süre ara vermek zorunda kaldı. Orman yangını nedeniyle tedbir amacıyla Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatıldı; ancak yardım götürmek isteyen araçların geçişine izin verilmektedir.


http://dlvr.it/TC1jRm
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024