RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Beyaz Saray’dan Ortadoğu’ya Desteğe İlişkin Açıklamalar

Beyaz Saray’dan Ortadoğu’ya İlişkin Açıklamalar




Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, düzenlediği telekonferans basın brifinginde Ortadoğu’daki güncel durumu ve gelişmeleri değerlendirdi. Kirby, özellikle İsrail ile İran arasındaki gerginliğin artmaması gerektiğini vurgulayarak, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. ‘TEL AVIV’E HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ’


Kirby, İran ve onun desteklediği unsurların olası bir saldırısına karşı Tel Aviv’e her türlü desteği vermekte kararlı olduklarını ifade etti. İran’ın bu hafta içinde düzenleyebileceği bir saldırı konusunda endişelerin bulunduğunu belirten Kirby, “ABD de potansiyel saldırı zamanlaması konusunda bu hafta olabileceği yönündeki endişeleri paylaşıyor” şeklinde konuştu. Olası bir saldırının ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmenin oldukça zor olduğunu dile getiren Kirby, “ciddi düzeyde saldırılar” olabileceği uyarısında bulundu.


Son Gelişmeler




Kirby’nin açıklamaları, Ortadoğu’daki gerilimin artış gösterdiği bir dönemde geldi. NE OLMUŞTU?



* Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da bir suikasta uğramıştı.

* İran ve Hamas, bu saldırının arkasında İsrail’in olduğunu iddia etmiş ve Tahran, Tel Aviv yönetimine karşılık verme niyetinde olduğunu belirtmişti.






Bu gelişmeler ışığında, Kirby’nin açıklamaları, bölgedeki güç dengeleri ve olası çatışmalar açısından büyük bir önem taşıyor. Uluslararası toplumun dikkatle izlemesi gereken bir süreç yaşanıyor.


http://dlvr.it/TBrbY5
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024