RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Ulusal Kongresi’nde sürpriz bir şekilde göründü

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD Başkanı Joe Biden’a saygı duruşunda bulunmak üzere Chicago’daki Demokrat Parti Ulusal Kongresi’ne beklenmedik bir şekilde katıldı.


Sahnedeyken Biden’ın liderliğine olan derin minnettarlığını dile getirerek, “Joe, tarihi liderliğin, ülkemize ömür boyu hizmetin ve yapmaya devam edeceğin her şey için teşekkür ederim. Sana sonsuza dek minnettarız.” dedi.


Demokratlar, bu bir haftalık kongrenin Harris’in, ülkenin geleceği için en büyük tehdit olarak gördükleri Cumhuriyetçi Donald Trump’a karşı bir sonraki başkanlık seçiminde mücadele etmeye hazırlanırken ilerlemesini sağlayacağını umuyor.


Harris, Biden’ın çekilmesinin ardından Demokratların önde gelen adayı haline geldi ve şimdi yaklaşan seçimler hakkında hala fikir oluşturmaya çalışan bölünmüş bir seçmeni ikna etme zorluğuyla karşı karşıya.


Biden, Pazartesi gecesi kongreye veda konuşmasını yaptı ve döneminin sona ermesiyle ilgili hiçbir kin beslemediğini vurguladı ve partiyi Harris’in arkasında birleşmeye çağırdı. Biden, “Kariyerimde birçok hata yaptım ama elimden gelenin en iyisini size verdim” dedi.


Biden, dört dakikalık bir alkış ve “Teşekkür ederim Joe” tezahüratlarıyla karşılandı ve o da “Amerika, seni seviyorum” diye karşılık verdi.


Harris’i aday arkadaşı olarak seçmesini düşünen Biden, bunu “kariyerim boyunca verdiğim en iyi karar” olarak nitelendirdi ve onun sertliğini, deneyimini ve dürüstlüğünü övdü. Ayrıca, Harris’in yolculuğunun Amerikan hikayesinin en iyilerini temsil ettiğini vurguladı ve Başkan Yardımcısı olarak kendi kariyer yoluna paralellik kurdu.


Harris ve eşi Doug Emhoff, konuşmasının ardından Biden’a sahnede katılarak onu ve ailesini kucakladı. Harris daha önce Biden’a olan minnettarlığını yineleyerek şöyle demişti: “Size sonsuza dek minnettarız.”


Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Harris’i selamlıyor


Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Harris’e saygı duruşunda bulunurken kendisine destek gösteren yüksek profilli kişilerin uzun listesindeydi. Clinton, “en yüksek, en sert cam tavanı” kırma ve ilk kadın başkan olma potansiyeline dikkat çekti.


2016’da Demokrat Parti’den aday olan Clinton, Harris’in olası zaferinin diğerlerinin de önünü açacağını vurguladı.


Clinton, Biden’ın kenara çekilmesini överek, “Şimdi Amerika’nın hikayesinde yeni bir sayfa yazıyoruz” dedi.


Kongrede, Harris’i destekleyen ve partiyi derinden bölen Gazze’deki savaşa değinen New York Milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez de dahil olmak üzere çok sayıda konuşmacı yer aldı.


Biden savaş karşıtı protestocuları kabul etti


Kongre alanının dışında binlerce protestocu, Biden-Harris yönetiminin İsrail’in Gazze’deki eylemlerine verdiği desteğe karşı çıktı.


Biden’ın konuşmasının başlamasından birkaç dakika sonra, Abandon Biden hareketinden protestocular, “İSRAİL’İ SİLAHLANDIRMAYI DURDURUN” yazılı bir protesto pankartı kaldırdılar.


Buna cevaben, kongrenin o bölümündeki ışıklar hızla kapatıldı ve tabela indirildi. Sonuç olarak Biden destekçileri “Joe’yu seviyoruz” diye slogan attılar.


Ancak Biden, “sokaktaki protestocuların bir noktada haklı olduğunu” kabul etti. Her iki tarafta da çok sayıda masum insan öldürülüyor.” diyerek, Filistinli militan grup Hamas tarafından 7 Ekim 2023’te alınan rehinelerin serbest bırakılmasını da içeren bir ateşkes çağrısını yineledi.


http://dlvr.it/TC7SNp
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024