RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Kudüs İşleri ve Miras Bakanı’nın İsmail Heniyye Üzerine Açıklamaları

Kudüs İşleri ve Miras Bakanı’nın Açıklamaları




Kudüs İşleri ve Miras Bakanı Amichay Eliyahu, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda “Heniyye’nin ölümü dünyayı daha iyi hale getiriyor. Bu [suikast], dünyayı bu pislikten temizlemenin en doğru yoluydu” ifadelerini kullanarak, Hamas lideri İsmail Heniyye’nin ölümüyle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eliyahu, bu olayın ardından “Artık hayali barış/teslimiyet anlaşmaları yok” şeklinde bir yorumda bulundu.


İletişim Bakanı Shlomo Karhi ise, sosyal medya uygulaması X’te “Evet, tüm düşmanların yok olacak, ey Tanrım” şeklinde bir mesaj paylaştı; ancak bu paylaşımın daha sonra silindiği ortaya çıktı. Diaspora işleri ve antisemitizmle mücadele bakanı Amichai Chikli, Hamas liderinin bir videosunu X’te “Ne dilediğine dikkat” başlığıyla paylaşarak dikkat çekti.


Olayın Arka Planı




NE OLMUŞTU? Hamas lideri İsmail Heniyye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da bulunduğu konutuna düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu‘nun açıklamalarına dayanarak, Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konutuna yönelik gerçekleştirilen bu terör saldırısında, kendisinin yanı sıra bir korumasının da yaşamını yitirdiğini aktardı. Olayın detaylarıyla ilgili daha fazla bilginin ilerleyen günlerde açıklanacağı kaydedildi.


http://dlvr.it/TBHvRn
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024