RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İngiltere: 3 kızın ölümüne yol açan bıçaklı saldırının gerçekleştiği yerin yakınında polis, şiddetli kalabalıkla çatıştı

Öfke ve internetteki asılsız söylentilerin etkisiyle aşırı sağcı protestocular, Salı akşamı İngiltere’nin kuzeybatısındaki bir caminin dışında üç kızın bir gün önce ölümcül şekilde bıçaklandığı yerin yakınında polise şişe ve taş atarak 20’den fazla polisi yaraladı.


Başbakan Keir Starmer, “serseriliği” kınadı ve kalabalığın, daha önce Southport’un merkezinde yüzlerce kişinin katıldığı ve ölenler ile hayatta kalan 10 bıçaklama mağdurunun yasını tutmak için düzenlenen barışçıl nöbeti kaçırdığını söyledi. Bunlardan yedisinin durumu kritik.


Polis, bir polis minibüsünü ve birkaç arabayı ateşe veren şiddet yanlısı kalabalığın aşırı sağcı bir grup olan İngiliz Savunma Birliği’nin destekçileri olduğuna inanıldığını ve kargaşanın, cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklanan genç şüphelinin kimliğiyle ilgili söylentilerden kaynaklandığını söyledi.


Merseyside Polisi Yardımcı Şefi Alex Goss, “Şu anda polis gözetiminde bulunan 17 yaşındaki bir erkeğin durumu hakkında çok fazla spekülasyon ve hipotez var ve bazı kişiler bunu sokaklarımıza şiddet ve düzensizlik getirmek için kullanıyor” dedi.


Polis daha önce sosyal medyada dolaşan şüphelinin isminin yanlış olduğunu ve şüphelinin internetteki sığınmacı iddialarının aksine İngiltere doğumlu olduğunu açıklamıştı.


Liverpool Bölge Cami Ağı, yaptığı açıklamada, “iğrenç” bıçaklama olayının İslam’la hiçbir ilgisi olmayan, topluma yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.


Grup, X – daha önce Twitter’da – “Bir azınlık, bu insanlık dışı eylemin bir şekilde Müslüman toplumuyla ilgili olduğunu göstermeye çalışıyor” dedi, “Açıkçası öyle değil ve bizi bölmeye ve nefret yaymaya çalışanların bunu bir fırsat olarak kullanmasına izin vermemeliyiz.”


Kalabalıktan bazıları maske takmış kişiler tarafından, Southport Camii’nin dışında isyan teçhizatı giymiş polis memurlarına, “Teslim olmak yok!” ve “Ölene kadar İngiliz!” sloganları atılırken, bahçe duvarlarından koparılan tuğlalarla saldırı düzenlendi. Havai fişekler patladı, sirenler çaldı ve başlarının üzerinde uçan bir helikopter kaosa katkıda bulundu.


Yirmi iki polis memuru yaralandı, sekizi kırıklar, kesikler ve beyin sarsıntısı gibi daha ciddi yaralanmalara maruz kaldı.


İki polis köpeği tuğlalarla yaralandı, üçüncüsü ise yanık aldı.





Halk, Salı günü İngiltere’nin Southport kentindeki Hart Caddesi’ndeki olay yeri yakınında bir nöbete katılıyor









Polis, kızların yaz tatilinin ilk haftasında Taylor Swift temalı bir dans ve yoga atölyesine katıldıkları sırada, olay yerinden kısa bir mesafede, bıçaklı bir gencin stüdyoya girerek vahşi bir saldırı başlattığını söyledi.


İçişleri Bakanı Yvette Cooper, parlamento üyelerine brifing verirken, “Yaşananların dehşetini kavramak veya kelimelerle anlatmak zor,” dedi. “Yazın neşeli bir başlangıcı olması gereken şey, tarifsiz bir trajediye dönüştü.”


Polis, 9 yaşındaki Alice Dasilva Aguiar, 7 yaşındaki Elsie Dot Stancombe ve 6 yaşındaki Bebe King’in yaraları nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.


Southport’taki saldırıdan sonra sekiz çocuk ve iki yetişkin hastanede kaldı. Hem yetişkinler hem de çocuklardan beşi kritik durumdaydı.


Akşamın erken saatlerinde Southport’taki Atkinson Tiyatrosu ve Müzesi’nin dışında toplanan duygusal kalabalık, mağdurlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.


Swift, Instagram’da “tamamen şokta” olduğunu ve olayın “dehşetini” hâlâ yaşadığını söyledi.


“Bunlar sadece bir dans dersindeki küçük çocuklardı,” diye yazdı. “Bu ailelere başsağlığı dileklerimi nasıl ileteceğimi bilemiyorum.”





İngiliz Başbakanı Keir Starmer, üç çocuğun öldüğü ve sekiz kişinin bıçaklı saldırıda yaralandığı Hart Street’teki olay yerinin yakınında çiçek taşıyan bir anıt taşıyor.









17 yaşındaki şüpheli, öğleden hemen önce gerçekleşen saldırılardan kısa bir süre sonra cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı. Polis, şüphelinin Galler’in Cardiff kentinde doğduğunu ve Southport’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir köyde yıllardır yaşadığını söyledi. Henüz suçlanmadı.


Bu saldırı, bıçaklı suçlardaki artışın kaygıları artırdığı ve hükümetin kesici silahlara karşı daha fazla önlem alması yönünde çağrılara yol açtığı bir ülkede yaşanan son şok edici saldırı oldu. Kesici silahlar, İngiltere’de cinayetlerde en çok kullanılan silahlardan biri.


Başbakan, suç mahallini ziyaret edip pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan bir çelenk ve üzerinde “Kalplerimiz kırık, böylesine derin bir kaybı anlatacak kelime yok. Milletin düşünceleri sizinle.” yazan el yazısı bir not bıraktığında bazıları tarafından yuhalandı.


“Kaç çocuk daha var?” diye bağırdı bir kişi Starmer arabasına binerken. “Çocuklarımız öldü ve sen şimdiden gidiyorsun?”


Starmer, daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bıçakla işlenen suçlardaki artışa karşı önlem almakta kararlı olduğunu ancak bugünün siyaset günü olmadığını söylemişti.


http://dlvr.it/TBHvrF
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024