RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Suikastı ve Sonuçları

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Ölümü




Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye‘nin İran’ın başkenti Tahran‘da bulunduğu konuta düzenlenen İsrail ordusunun hava saldırısında hayatını kaybettiğini resmi olarak doğruladı. Bu olay, bölgedeki tansiyonu daha da artıran bir gelişme olarak kaydedildi.


Reuters’a açıklamalarda bulunan Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, Haniye’ye yönelik düzenlenen suikast girişimini, İsrail’in amacına ulaşmakta başarısız olacağı vahim bir tırmanış olarak nitelendirdi. Ebu Zuhri, bu tür saldırıların Hamas’ın iradesini kırma çabası olduğunu vurguladı.


Ebu Zuhri, şunları ifade etti: “İsrail işgal güçlerinin kardeş Haniye’ye yönelik gerçekleştirdiği bu suikast, Hamas’ın iradesini kırmayı hedefleyen ciddi bir tırmanıştır. Ancak bu saldırılar bizi yıldıramaz.” Ayrıca, Hamas’ın mücadeleye devam edeceğini ve zaferin kendilerine ait olduğuna inandıklarını belirtti.



* Hamas’ın Vizyonu: Ebu Zuhri, bu olayların Hamas’ın bir kavram ve kurum olduğunu hatırlattığını, bireylerden ibaret olmadığını vurguladı.

* Kararlılık: “Hamas, fedakarlıkları ne olursa olsun bu yolda yürümeye devam edecektir ve zaferden emindir.”






Bu olay, Filistin-İsrail çatışmasının devam eden dinamiklerini bir kez daha gözler önüne sererken, Hamas’ın direniş ruhunu ve kararlılığını artıracak bir motivasyon kaynağı olacağı düşünülüyor.


http://dlvr.it/TBHvHt
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024