RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Brezilyalı Sörfçü Gabriel Medina’nın Unutulmaz Dalgası

Brezilyalı Sörfçü Gabriel Medina’nın Unutulmaz Anı







Fransız fotoğrafçı Jerome Brouillet, Brezilyalı sörfçü Gabriel Medina’nın günün en büyük dalgalarından birini yakaladığı anı ölümsüzleştirmek için eşsiz bir fırsat buldu. Brouillet, “Koşullar mükemmeldi ve dalgalar beklediğimizden çok daha yüksekti,” diyor. Ancak Brouillet, kamerasını kontrol ettiğinde karşılaştığı manzaranın, hayallerinin ötesinde olduğunu fark etti.





Tahiti’de dalga kenarında bir teknede bekleyen Brouillet, Medina’nın yakaladığı dalgayı bitirdiği anı yakalamaya hazırlanıyordu. Medina, dalgadan çıkarak 9.9 puanlık skorunu kutlamak için parmağını havaya kaldırdığında, Brouillet bu mükemmel anı, sanki sağlam bir zeminde duruyormuş gibi havada asılı duran Medina ile birlikte yakaladı. Brouillet, “Dalganın arkasında onu göremiyordum. Sonra birdenbire ortaya çıktı ve dört fotoğraf çektim. Biri de işte bu!” diyor ve ekliyor: “Fotoğrafı çekmek zor olmadı. Asıl önemli olan, Gabriel’in dalgadan çıkacağı anı ve onun dalgayı nereden başlatacağını tahmin etmekti.”


Brouillet, “Sanırım Medina, günün en büyük dalgalarından birinde olduğunu biliyordu. ‘Dostum, sanırım bu 10 puanlık’ der gibi havada zıplıyordu,” diye ekliyor. Bu fotoğraf, internette hızla yayıldı. Brouillet, sosyal medya hesaplarını kontrol edene kadar fotoğrafın ne kadar popüler hale geldiğinden habersizdi: “Fotoğrafı çektikten sonraki 6 dakikalık molada telefonumu kontrol ediyordum. Sosyal medyada birçok bildirim aldım. Çektiğim bu fotoğrafta bir şeyler olduğunu düşündüm.”





Brouillet, “Gerçekten çok güzel bir fotoğraf. Pek çok kişi bu kareyi beğendi. Aslında bu bir sörf fotoğrafı değil; dolayısıyla daha fazla insanın dikkatini çekiyor,” şeklinde sözlerini sürdürüyor. Medina, bu çarpıcı fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı ve fotoğraf, Çarşamba sabahı itibarıyla 6 milyona yakın beğeni aldı.


http://dlvr.it/TBHvzm
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024