Reading (okuma) bölümü ise 60 dakika sürmektedir ve dinleme bölümündeki gibi 40 sorudan oluşmaktadır. Akademik IELTS oturumunda üç adet okuma parçası bulunur ve bunlar gazete, kitap ve dergilerden hazırlanmış parçalardır. Bu oturumdan geçerli nota erişebilmek için parçayı anladığınızı göstermeniz gerekmektedir. Genel IELTS sınavında adayın İngilizce konuşulan bir ülkede karşılaşabileceği cinsten materyaller karşısına çıkar. Yazma (Writing) oturumu bir saat sürer ve iki bölümden oluşmaktadır. Akademik sınavda gösterilen şema ya da tablodaki bilgiyi içeren ortalama 150 kelimelik rapor hazırlanması istenir. İkinci bölümde ise bir durum veya kavram hakkındaki düşüncelerinizi 250 kelime ile açıklamanız istenmektedir. Genel sınavda ise herhangi bir şeyi 150 sözcük ile açıklamanız beklenirken ikinci bölümde belli bir durum üzerine 250 kelime ile görüşlerinizi açıklamanız beklenmektedir. İzmir IELTS Kursu tüm bu gereken becerileri bireye özgü metotlarla ele alıp , sınavda geçerli puan almanızı mümkün kılacak bir şekilde nitelikli eğitimler sunuyor.
Bir diğer gereken beceri ise : Konuşma (Speaking) oturumun süresi ise 10-15 dakika arasında değişebilmektedir. Görüşmeyi gerçekleştiren görevlinin nerede yaşadığınıza, kişisel konulardaki sorularına vb. cevap vermeniz gerekmektedir.
Bunun yanı sıra hazırlanmanız için birkaç dakika izin verildikten sonra özel bir konu hakkında konuşmanız istenmektedir. Sınavın son dakikaları daha genel konulardan bahsedilerek geçer ve sınav oturumu sonlanır. İzmir Ielts Kursu her dönem sınavlardan tam puan almayı başaran alanında uzman eğitmenleriyle sınavdaki işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Ek olarak Yds sınavına da İzmir Yds Kursu ile verimli bir şekilde hazırlanabilir ve hayallerinize erişme noktasında güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.