RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Güney Amerika' da yaşayan devekuşuna benzer bir kuş ...

Rea,
Uçamayan bir kuş, kivi. Güney Amerika'da yaşayan bir cins devekuşu
Güney Amerika'da yaşayan bir cins deve kuşu.
Kasauri, emuyla (Avustralya devekuşu) ve (biraz daha uzaktan olsa da) devekuşu, rea (Amerikan devekuşu) ve kivi kuşuyla akraba olan, uçamayan iri bir kuş. Şimdilerde üç türü var. Bunların ikisi Yeni Gine ve yakınlarındaki adaların yağmur ormanlarında var sadece. Üçüncüsü ve en büyüğü -güneyli kasuari- ise Avustralya'nın Yeni Gine'ye doğru mızrak gibi uzanan kesiminde, Queensland'in kuzeyindeki nemli tropikal ormanlarda bulunuyor. 

Nandugiller (Rheidae), kuşlar (Aves) sınıfının yeni dünya deve kuşları (Rheiformes) takımının, anavatanı Güney Amerika olan kuş familyası. Deve kuşuna (Struthio camelus) benzeseler de bunlarla akrabalık derecesi tartışmalıdır. Nandu (Rhea) ve Darwin nandusu(Pterocnemia) olmak üzere iki cinsi vardır. Nandular, Güney Amerika'nın ılıman ve subtropik kuşağının otluk alanlarının karakteristik hayvanlarıdır.
Şekil olarak deve kuşuna çok benzerler. Öyle ki, eski literatürlerde Güney Amerika deve kuşları olarak da tanımlanırlar. Bununla birlikte birkaç dikkat çekici fark mevcuttur. En başta nandu bir deve kuşundan çok daha küçük olup, 1,4 m boyu ile sadece yarısı kadar boydadır. Nandular tüylü bir boyna ve kafaya sahiptirler ki bu kısımlar deve kuşunda çıplaktır. Diğer pek çok Struthioniformes takımındakiler gibi nanduların da her bir ayaklarında 3 parmak olup bu sayı deve kuşunda ikidir. Nanduların kanatları, ait oldukları takımlarında bulunan diğer tüm kuşlarınkilerden daha büyüktür. Ancak kendi ağırlığı uçmak için çok fazla olduğundan uçamazlar. Bununla birlikte kanatlar hızla koşarken hayvanın dengede kalması için kullanılırlar. Bundan başka her kanat bir silah olarak kullanılabilen keskin bir pençe taşır.
Nandular, deve kuşu gibi hızlı bir koşucu olmasalar da 60 km/s kadar hatırı sayılır bir hıza ulaşabilirler. Bundan başka problemsiz olarak bir nehri geçebilecek şekilde iyi bir yüzücüdürler.


 büyükşehir rhea (Rhea americana) erkek kuluçka ve dişilerden daha Onların genç yükselterek büyük bir rol oynar nerede başka kuş türleridir Yorumları. Büyükşehir rheas Güney Amerika'nın güney-doğu kısmında yaşayan ve 5 metre boyunda, bir devekuşu yaklaşık yarısı boyutu vardır. Bu türün tek eşli çiftleşme mevsimine düşen değil ise, her iki erkek ve kadın erkek agresif Onların gençleri korumak, tek bir sezonda birden fazla arkadaşı alacak. Çiftleşme mevsiminde, bir erkek bir yuva kurmak ve koruyacak. Birkaç yumurta Onun yuvada Have you yatıyordu O kadar 12 dişilerle çiftleşme olacak.Yuvalarını Genellikle İçeren 20-30 yumurta hedef-var olmuştur 80 yumurta gibi birçok olarak belgelenmiş için.Genellikle erkek yumurtaların tek inkübatör, ve onlar yaklaşık 6 aylık olana kadar onları beslemek ve yükseltmeye devam edecek.


REA-AMERİKA DEVEKUŞU (RHEA AMERİCANA)

Bazen Güney Amerika Devekuşları diye de tanımlanan Amerika Devekuşları Afrika karinasızlarına sadece yüzeyde kalan bir şekilde benzerler,Ve çok daha ufaktırlar.Bu türlerin boyu 1.20-1.50 metre arasındadır, ağırlıkları 12.3-12.7 kiloya kadar varmaktadır.Ama bu hayvanlar yine de Yeni Dünyanın en büyük kuşlarıdır.Devekuşları gibi ağaçsız, açık düzlüklerde yaşarlar ve kimseye sokulmazlar.Küçük sürüler halinde dolaşırlar.Çoğunlukla geyik sürüleriyle birlikte gezerler.Düşmanlarından kaçmak için hızlı koşmalarına güvenirler.Amerika Devekuşları, akraba olmadıkları özdevekuşlarından ayak, havsala ve damak yapısı bakımından farklıdırlar.Bacak üstleri, baş ve boyunları tüylüdür.Aynı derecede yararsız olan kanatları daha uzundur.Kuyruk tüyleri yoktur.Gövdelerini saran tüyleri ise daha yumuşaktır.

Amerika Devekuşu poligamdır.Daha iri ve renkleri de daha koyu olan erkekler yuvayla ilgili işlerin çoğunu yüklenirler.Her erkeğin sayıları 5-6 'ya kadar olan dişilerden oluşan bir haremi vardır.Erkek onlar için çapı 90 santim yada daha büyük olan geniş bir yuva yapar.Bunu ince bir ot tabakasıyla astarlar.Eşleri buraya 20-30 ve bazen de 50 yumurta bırakırlar.Bunların renkleri sarıdan yeşilimsiye kadar değişir.Her birinin boyu yaklaşık 12,5 santimdir.Erkek kuluçkaya yattığı zaman iyice hamaratlaşır.Dişileri yuvadan uzaklaştırır.Daha yumurtlayacak olan dişileri bunları açıklığa bırakmaya zorlar.Yavrular 6 haftalık bir kuluçka döneminden sonra yumurtadan çıkarlar.Erkek 6 hafta daha onlara göz kulak olabilir.Sonra yavrular dağılarak başlarının çaresine bakarlar.Erkeklerin uzaklardan duyulan yüksek yankılı bir sesleri vardır.Dişilerin sesleri çıkmaz.Amerika Devekuşunun diğerlerinden farklı olarak 2 yerine 3 adet ayak parmakları vardır.Bu kuşlar besin olarak genelde tohum, ot ve körpe kök gibi bitkisel maddeler,ayrıca yumuşakça,kertenkele ve solucan gibi hayvanları yerler.


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024