RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Avustralya'da yaşayan gürültücü bir kuş ...


Kookaburra,
Yalıçapkını,
Laughing Kookaburra, 
(Dacelo novaeguineae ).

Kokaburra kulağa hoş gelen insan gülmesine benzeyen sesiyle tanınan yalıçapkınıgiller familyasının en büyük türüdür.
Kookaburra bilimsel adı Dacelo novaeguineae olduğunu. Çağrı kahkaha gibi geliyor çünkü o dagülerek kookaburra olarak bilinir . Kookaburra bazen büyük Brown Kingfisher olarak adlandırılır .

Kookaburras hakkında 45cms uzunluğunda olmak büyüyecek . Onlar bir kare kafa ve gaga gibi bir hançer var . Kookaburras çoğunlukla kahverengi tüyleri ve gri ve beyaz alt var . Onlar da kendi kuyruk tüyleri koyu bantlar var.

Kookaburra Tazmanya çoğunda ve Güney Batı Avustralya , tüm AvustralyaDoğu Kıyısı boyunca bulunur . Onlar ormanlık alanlarda , açık ormanlar ve kentsel alanlarda yaşıyor. Kookaburras genelde huzurlu değil, aynı zamanda toprak vardır . Kookaburras etobur vardır . Fare, sıçan , kurbağa , yılan, kertenkele , solucan, salyangoz , böcek ve küçük kuşlara : Onların diyet oluşur . Onlar bir ağaç veyayere karşı vurarak avlarını öldürmek .

Kookaburra karmaşık yuvalama alışkanlıkları vardır . Içi boş ağaçlar yaklaşık 10 metreyerden genellikle yuva . Genç , üç veya dört yetişkin grupları tarafından yetiştirilir . Bu gruplar bir üreme çifti ve yardımcıları oluşur . Yardımcıları genellikle erkek , onlar topraklarını ve kardeş yetiştirme savunan , yuvalama görevleri ile yardımcı .

Kookaburras erkek kuşlar fikir tartışması ile çiftleşmek içinhakkına sahip olan tesis . Spar iki erkeklerde gagaları kilitlemek ve hakimiyet kurmak içinlevrek off birbirlerine büküm deneyin .


Uzunluğunda 18 inç (46 santimetre) kadar de, gülerek kukaburra Kingfisher ailesinin en büyük üyesidir. Onların sağlam gagaları 4 inç (10 santimetre) kadar büyüyebilir.

Kookaburras (cinsi Dacelo) Avustralya ve Yeni Gine yerli karasal ağaç kingfishers vardır. Onlar 28-42 cm (11-17) toplam uzunluğu ile, çok büyük büyük bulunmaktadır.Adı Wiradjuri guuguubarra bir loanword ve onun çağrı yankılayan olduğunu.Cins Clytoceyx tek üyesi, yaygın Kürek gagalı Kookaburra olarak adlandırılan olsa da, bu makalede tedavi edilmez.
Kookaburras en esrarengiz sesle yankılanan insan kahkaha gibi geliyor onların açık çağrı, tanınırlar - iyi huylu, ama oldukça histerik, ünlü Laughing Kookaburra (Dacelo novaeguineae) durumunda neşe ve çılgın biraz durumunda gıdaklayan küçük Mavi kanatlı Ahmak (D. leachii). Genellikle yakından su ile ilişkili değildir, ve nemli ormandan kurak savan değişen habitatlarda bulunan olabilir, ama aynı zamanda uzun boylu ağaçlar veya akan su ve gıda için kolayca aranabilir yere yakın banliyö ve yerleşim alanlarında.

Avustralyalı kuşlar hakkında bir blog olarak, gerçekten şimdi bir ahmak bir yazı olurdu olduğunu sanırdım. Bu benim Top 10 Klasik Avustralya Kuşlar özellikli ve dünya çapında en iyi bilinen Avustralya kuş biridir. Ancak, ben yeterince iyi fotoğrafları o adalet yapmak için alamadım. Bu yanlış şu anda sarsmaya karar verdi, çünkü her zaman bir dal, ya da dolayı karanlık, bulanık veya grenli tarafından gizlenmiş oldu. Eh, onun zamanı artık geldi. Temelde Lake Joondalup onları bir çift sayesinde.
Bu ahmak neredeyse bir cesur ve fırsatçı Kuyruktan tarafından gagasında çalıntı öğle yemeği vardı.

Ben daha sık onları görmek yerine, onların imza 'kahkaha' duydum. Bu biraz ağaçlar birbirlerine bağırarak heyecanlı maymunlar gibi geliyor. Onlar yalıçapkını ailenin içinde beri bahçelerde veya çalı bunları bulabilirsiniz, ancak onlar, suya yakın olmayı tercih ederim. Kertenkele ve küçük yılanlar olsa balıklar daha öğle olması daha muhtemeldir.


Dünyanın uzak köşelerine uçan bir kuş olup mesajcı, mesaj taşıyan olarak bilinir. Ama en tanınmış özelliği sesi eşek anırmasına benzeyen gürültücü bir kuş olduğudur. Bu kuş çok da inatçıdır.

Avustralya’nın yalıçapkını, dünyanın en büyük balıkçılıdır. Diğer balıkçıllar gibi, yalıçapkınlarının da iri ve dolgun gövdeleri, kısa boyunları, uzun ve noktalı gagaları ve kısa bacakları vardır. Anavatanları Avustralya’nın doğu kıyısıdır ve Batı Avustralya’ya 1898 yılında tanıtılmışlardır. Yalıçapkınları en çok gün batımı ve gün doğumu vakti çıkardıkları histerik ve insan sesine benzeyen kahkahalarıyla bilinirler. Ayrıca çoğu zaman, bölgelerini işaretlemek için koro halinde öterler. Yalıçapkınları etçillerdir, ancak neredeyse her şeyi yerler.  Bölgeseldirler ve çoğunlukla bir önceki mevsimin kısmen büyümüş piliçleriyle yaşarlar. Onlara, şehirden uzak yerlerde ve birçok kırsal alanda rastlayacaksınız.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024