Güneşli Şelaleleri :
Güneşli şelaleleri, Aşağıkayalıdere ve Yukarıkayalıdere mevkilerindedir. Şelaleler, Gülüç ırmağının doğal parkuru içinde yer almaktadır.
Güneşli şelaleleri, Aşağıkayalıdere ve Yukarıkayalıdere mevkilerindedir. Şelaleler, Gülüç ırmağının doğal parkuru içinde yer almaktadır.
Karadeniz Ereğlisi, Kandilli’de bulunan varagele, Turizim ve doğa gezilerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca Çaylıoğlu Beldesi’ndeki şelalede görülmelidir. Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli bölgesinde yeşilin bin bir tonunun içerisinden geçerek ulaşılan 17. Varagele-Payton başında ise herkesi bir sürpriz bekliyor.1919 yılının teknolojisi ile yapılan varagele (payton) ile 225 metre yükseklikten yaklaşık yüzde 80 eğimle deniz kenarına iniliyor.
Karadeniz Ereğli, Türkiye’nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, Zonguldak il sınırları içerisindedir. İlçenin kuzeyi ve kuzey batısı Karadeniz kıyısıdır. Doğusunda Zonguldak’ın Merkez ilçesi ile Devrek ilçesi, güneyinde ise Alaplı ilçesi bulunur. Karadeniz Ereğli aynı zamanda güneyde Bolu ilinin Akçakoca ilçesi ile sınır komşusudur. Karadeniz Ereğli 782 kilometrekarelik yüzölçümü ile Zonguldak ilinin en büyük ilçesidir.
Karadeniz Ereğli’sine özgü ve bilinen ketenden elde edilen Elpek Bezi, tarihten bu yana giyim malzemesi olarak kullanılmış ve halen dokunmakta ve kullanılmaktadır.Ayrıca ilçenin meşhur meyvesi Osmanlı çileğidir. Karadeniz Ereğli’de çilek yetiştiriciliği çok eski tarihlere dayanır. 1920’li yılların başlarında Sait Halim Paşa ile başlayan Ereğli-Osmanlı çileğinden önce, Ereğli’nin yerli kara çileği olduğu söylenmektedir.